Забавна астрология

С какво да кажете „Наздраве! според зодията

Всеки астрален знак има предпочитана напитка, която оценява не само по вкус и аромат, а и по впечатлението, което прави на другите.

Текила за Овена

Представителите на тази зодия се стремят към първото място във всяко едно отношение. За родените под знака на Овен е важно да демонстрират значимост, дори когато са сред приятели. Текилата е едно от питиетата, които ще ги отличат от масата. Освен това се пие много театрално, което няма как да не остане незабелязано от компанията.

Телецът харесва вино и бира

Телците по принцип харесват автентичния вкус и традициите. Този тип питиета пасват идеално и на представите им за приятно прекаран празник: у дома, с приятели, по пантофи и без излишни разточителства или изисквания по отношение на облеклото и обноските.

Близнаците гърмят шампанско

Независимо от възрастта, Близнаците си остават едни непораснали деца. Те се впечатляват от всичко шумно, с което обичайно е съпътстван един празник – от фойерверките до шампанското. В интерес на истината това е зодията, която най-умело отваря бутилка с шампанско.

Ракът обича сладки питиета

В живота може да са решителни и дори напористи, но когато попаднат сред много хора и в по-специална обстановка, изгубват своята словоохотливост. За да разчупят леда, а и за да си дадат сами кураж, те имат нужда от някакво по-леко питие. Коктейлите сякаш са създадени за тях.

Скъпи питиета за Лъва

Ако ще е вино, нека да е отлежало. Ако ще е коняк, то да бъде от най-скъпата възможна марка. Лъвовете спокойно могат да живеят и без алкохол. Напитката в ръката им е по-скоро, за да кажат „наздраве“ на другите и да бъдат забелязани. Затова питието е елегантно и задължително поднесено в изискана чаша и с класни мезета.

Девата харесва свежи коктейли

Родените под този знак не обичат вкуса на алкохола. Когато се налага да пийнат нещо, те предпочитат да е нещо леко и в много малки количества. Никога не изпиват до дъно своята чаша. Но пък не биха отказали някой свеж коктейл, в който плодовият сок преобладава.

Регионалните напитки се харесват на Везните

Везните предпочитат да пийват умерено, но много повече обичат да опитват вкусове, които са се предавали от поколение на поколение. Ценят българската ракия, гръцкото узо, руската водка. Не биха отказали и вино, стига да е домашно.

Драматични напитки привличат Скорпиона

Коктейл Bloody Mary е едно от нещата, които Скорпионът не би отказал. Силната комбинация от доматен сок, водка и подправки сякаш е вдъхновена от темперамента на родените под този астрален знак. Скорпионите са от малкото знаци в зодиака, които могат да пият много, при това сили напитки, без да се напият.

Стрелецът харесва модни коктейли

Стрелецът пие рядко, защото не обича алкохол. Но когато се налага, задължително ще избере моден коктейл. Ако да речем в Париж е модерно да се пие коктейл с ягодов сироп, той задължително ще си поръча такъв, когато отиде на парти.

Козирогът е ценител на уискито

На пръв поглед изглежда скучен, но в компания умее да увлича околните с разказите си, а и обича да е забелязван. И точно защото обича да е забелязван, той ще търси нещо качествено, но и солидно. А точно на тези условия отговаря уискито.

Водолеят е любител на новите питиета

Иновативен и революционер до мозъка на костите си, Водолеят обича да опитва нови вкусове. Ако на пазара се е появило нещо ново, той задължително ще бъде един от първите, които ще го опитат. Така ще се наслади сам на вкуса, а и ще може да блесне с познания за напитката пред приятелите си.

Рибите търсят аромата

Те са може би най-сериозните ценители на алкохола от всички зодиакални знаци. Рибите обичат не просто да пият нещо. Допада им да опознават вкуса на напитката, да разграничават отделните аромати в нея, да я оценяват. Те я възприемат така, както художникът възприема пейзажа, който трябва да нарисува.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *