7 навика за успешно отслабване

Линията между това да обичате тялото си и да го мразите е изненадващо тънка.

1. СЛАБИТЕ ХОРА НЕ СА НА ДИЕТА

Изследванията показват, че първият признак, че в бъдеще ще качите килограми, е в момента да сте на диета. Това е така основно защото драстично орязване на калориите ви лишава от сила, мускулна маса и плътност на тялото, а за да горите висцерална мазнина и да не й позволите да образува нови клетки в схемата си за трупане, са нужни здрави мускули.

2. СЛАБИТЕ ХОРА ЯДАТ И МАЗНИНИ

Европейско проучване наблюдавало 90 000 души в продължение на няколко години и установило, че участниците, които се опитвали да ядат с малко мазнина, били изложени на същия риск от прекомерно тегло, колкото и хората, които ядели каквото си поискат. Трябва да се концентрирате върху консумирането на здравословни мазнини с всяко ядене.

3. СЛАБИТЕ ХОРА СЕ ХРАНЯТ СЕДНАЛИ

Гръцки учени наскоро открили, че ако ядете по-бавно и се наслаждавате на храната си, може да повишите нивата на хормоните, които ви карат да се чувствате заситени.

4. СЛАБИТЕ ХОРА ЗНАЯТ КАКВО ЩЕ Е СЛЕДВАЩОТО ИМ ЯДЕНЕ

Холандски учени задали на група хора поредица от въпроси от типа на „Какво ще направите, ако огладнеете в четири следобед?“ Участниците, които имали готов отговор (например „Ами ще хапна бадеми“) били с по-големи успехи в отслабването в сравнение с онези, които били неподготвени.

5. СЛАБИТЕ ХОРА ЯДАТ ПРОТЕИНИ

Скорошните проучвания сочат, че хората, които консумират умерено високи количества протеини, имат два пъти по-големи шансове да свалят килограми и да задържат теглото си.

6. СЛАБИТЕ ХОРА СА АКТИВНИ

Не е нужно да имате официален план за тренировки, за да бъдете слаби. Трябва обаче да си осигурите време за движение. Човек взема средно по двеста решения на ден, които оказват влияние върху теглото му. Научете се да казвате „Да“ на движението.

7. СЛАБИТЕ ХОРА ГЛЕДАТ ПО МАЛКО ТЕЛЕВИЗИЯ

Едно ново изследване показало, че участниците, които намалили часовете пред телевизора от пет на ден до два и половина, изгаряли средно по 119 калории повече дневно. Това може да не ви изглежда много, но за цяла година е достатъчно да отслабнете с над 10 килограма. За 5 години това са 50-55 килограма.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *