Слънцезащита

Според научните изследвания слънцезащитните кремове с широк спектър предлагат добра защита срещу UVB лъчи и могат да намалят честотата на някои ракови заболявания на кожата. Въпреки това, възможността на слънцезащитния крем да ви предпази от увреждания от свободни радикали, причинени от UVА лъчи, изглежда е ограничена.

И въпреки, че слънцезащитните продукти имат своите недостатъци, те все още играят важна роля за предпазване на вашата кожа от преждевременно състаряване. Слънцезащитните продукти са най-доброто локално решение за намаляване на бръчките.

В състава на евтините слънцезащитни продукти влизат много ненужни химикали, затова избирайте хипоалергенни слънцезащитни кремове, създадени за бебета и малки деца, тъй като те са също толкова добри, колкото тези, създадени за възрастни, и в същото време са нежни към кожата ви. Ако имате неравномерна пигментация, потърсете слънцезащитен крем с високо съдържание на цинков оксид. Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки два часа или след изпотяване или плуване.

ОБЛЕКЛО

Облекло като плътна памучна тениска и шапка с широка периферия може да не ви звучи много секси, но с малко въображение и стил можете да изглеждате страхотно и освен това да предпазите нежната си кожа от злокачествени образувания. Получавате и бонус точки, защото слънчевата защита е вашата най-добра предпазна мярка срещу бръчки и преждевременно остаряване. Станете любител на шапките още днес.

Важно е да знаете това!

Слънчевата светлина в малки дози е от съществено значение за вашето здраве. Трябва редовно да се излагате по малко на слънце, за да може кожата ви да произвежда форма на витамин D, която помага на костите да запазят здравината си. Това се доказва от факта, че деца, които са покрити от главата до петите със слънцезащитен крем и облекло, могат да завършат с рахит (който причинява деформация на костите, като криви крака). Причината се крие в това, че кожата им никога не получава разумна доза слънце. Основното правило тук е минимално излагане на UV лъчи: десетминутно директно напичане на кожата без предпазни средства ще гарантира на здравите индивиди необходимата доза витамин D.

Осигурете си вашите десет слънчеви минути за производство на витамин D сутрин или следобед извън часовия интервал от 10:00 до 15:00, когато слънцето не е твърде силно.

Купете си хипоалергенен слънцезащитен крем и шапка и ги използвайте всеки ден – когато на 50 години се погледнете в огледалото, ще бъдете благодарни, че сте го направили.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *