ОСНОВНИ ГРЕШКИ ПРИ ХРАНЕНЕТО

Не пропускайте закуската!

Вероятно често се случва да излезете сутрин за работа и да не сте закусили, нали? Първа и основна грешка при много хора, когато става дума за здравословен режим, е именно липсата на закуска. Не я пропускайте, не случайно казват, че тя е най-важното хранене за деня. Закуската не е важно да е обилна – важното е да е балансирана откъм хранителни вещества и да ни даде нужната енергия за силен старт на деня.

Не гладувайте!

Запомнете: с глад не се отслабва, поне не трайно. Хранете се често, с малки порции, за да работи метаболизмът ви максимално добре. В рамките на деня трябва да имате минимум 4 хранения, разпределени през 3-4 часа.

Подготвяйте си порция храна за из път!

Може би най-добрият здравословен навик, който може да си създадете, що се отнася до храненето, е да си носите купичка храна за през деня. Аз винаги го правя. Така винаги съм подготвена и не оставам гладна. Други варианти са пакетче сурови ядки, плод, протеиново барче или пък оризовки.

Малко движение и много Junk foods?

Всичко започва от качествената, здравословна храна и активния начин на живот. Слезте от колата или мотора и походете пеш! Превърнете здравословните навици в неразделна част от ежедневието си. Създайте си правила и ги следвайте. Започнете още сега! Тялото ви ще ви се отблагодари, повярвайте ми.

Правилната комбинация на храни е много важна!

Не приемайте мазнини и въглехидрати в рамките на едно хранене. Това автоматично изключва от менюто ви всякакъв тип пакетирани десертчета и junk foods.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *